Boomstambladen

Een boomstamblad uit één stuk massief hout is iets unieks, maar niet zonder zorgen.

Landelijke boomstambladen van eiken, populier, iepen of olm groeien allemaal in onze eigen nabije omgeving en door verantwoord beleid van de diverse regionale bosbouw instanties, weet u dat het ook nog eens een duurzame herkomst heeft.

Wij overleggen en bekijken altijd zelf de stammen voordat we opdracht geven aan onze zagerijen om te zagen.

Hout komt uiteindelijk uit de natuur en afhankelijk waar en onder welke omstandigheden een boom is gegroeid, bepaald hoe mooi de bladen, planken, balken na het zagen er uitzien.

Hoe minder bewerkingen erna, hoe dichter bij de natuur u zich in uw interieur voelt.

Hout is natuurlijk mooi !

 

Zelf doen?

Het is natuurlijk ook mogelijk een blad te bestellen en de rest zelf te doen, we hebben hiervoor een stappenplan opgesteld. Benieuwd?

Klik dan op de knop en kijk naar ons stappenplan.

De houtopslag

De bladen worden naar onze houtopslag vervoerd, geïnventariseerd, gefotografeerd en dusdanig opgeslagen zodat er een natuurlijk proces van droging kan plaatsvinden. Het droogproces wordt dus niet kunstmatig geforceerd met de nodige energieverspilling, maar gewoon door wind en de sterk wisselende luchtvochtigheid buiten worden de bladen gebalanceerd gedroogd.

Het droogproces kan zich verder voltooien in bijvoorbeeld uw huiskamer en met wat extra maatregelen wordt dan zoveel mogelijk voorkomen dat het blad gaat vervormen en of scheuren. Maar uiteindelijk is dat toch iets wat het blad alleen maar meer natuurlijk maakt dan wat kunstmatig gedroogde planken die tegen elkaar zijn gelijmd.

Geniet op uw gemak onderaan deze pagina van projecten die af zijn en kijk vooral eens in onze prijs-voorraadlijst met 2 foto’s van elk blad. Misschien zit er wel een boomstamblad bij waar u helemaal blij van wordt zodra het uw interieur verfraaid.

Haal de natuur ook in huis!

Vragen?

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op

Sfeerimpressie

Onze klanten maken er altijd weer wat moois van, doe wat inspiratie op!

 

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wat een geweldige ervaring was ’t Weeltje. De passie en vakkennis gepaard met top producten maakt het tot een feestje om hier te kopen.
Wagon planken gekocht en een stuk meerpaal. De wagonplanken zijn inmiddels een prachtige ronde tafel en de meerpaal staat in mijn fotostudio.
Dank je wel Ronald voor je advies en gezellige babbel! Wij komen zeker terug als we weer hout nodig hebben!

Kajsa Strömberg

Tevreden klant

Leuk bedrijf met kennis van zaken. We kregen er eerlijk en duidelijk advies over het assortiment. We raden het zeker aan!

Jarno Abelshausen

Tevreden klant

Ronald heeft voor onze Amerikaanse GMC toolset uit de Tweede wereld oorlog ervoor gezorgd dat we nieuw hout kregen in onze werkbank. Heel erg brede planken exact op maat, zoals het toen ook werd gemaakt.
Historisch correct gerestaureerd dus en we zijn er dik tevreden mee.

Corné Lauwerijssen

Tevreden klant

Geverifieerd door MonsterInsights