Oude Wagonplanken

Jaren hebben ze in wind, zon en regen goederen vervoerd van A naar B. Daarna gesloopt en afgedankt als kachelhout. Totdat er iemand dacht: “Dit hout is natuurlijk mooi om interieurs mee aan te kleden als deur, tafel of gewoon als plank aan de muur”.  Dat gold ook voor het trekwerk van wagons…die zetten we nu in als bijpassend industrieel verstelbaar onderstel. (onder staat een link met meer info & prijzen van onderstel)

Reinigen, borstelen en/of schuren geeft het hout een nog meer robuuste ruwe industriële uitstraling en is in schoonheid nauwelijks te evenaren. Wij laten het hout een keer voor-borstelen zodat het ergste vuil er van af is.  U kunt dan eventueel zelf, of in overleg met ons, het hout verder bewerken. Ook kunnen we voor u een zelfdragend blad samenstellen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf te doen. Ook zo gecharmeerd van het oude trekwerk als onderstel? Geroest of met blanke lak behandeld (zoals op de foto) maar ook ander maatwerk is mogelijk. Wij geven u graag wat tips en advies. Uiteindelijk gaat het om een origineel, authentiek eindresultaat.

 

 

 

oude look

Vindt u de oude eiken wagonplanken een beetje te ruig om als eettafel of bureau te gebruiken? Wij hebben ook prachtige ruwe donkere of blanke wagonplanken liggen die kunstmatig gedroogd zijn. Deze zijn door onze houtspecialist dusdanig bewerkt dat het bijna dezelfde uitstraling heeft als de echte oude planken. Deze hebben echter als voordeel dat er geen gaten, scheuren en andere mankementen inzitten, welke in het dagelijks gebruik soms een probleem geven.

U mag altijd zelf de planken komen uitzoeken. Gaat u zelf aan de slag? Dan is ons advies en het eventueel afkorten van de lengte van de plank, gratis.  

Hout is natuurlijk mooi !

 

Vragen?

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op

Sfeerimpressie

Onze klanten maken er altijd weer wat moois van, doe wat inspiratie op!

 

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wat een geweldige ervaring was ’t Weeltje. De passie en vakkennis gepaard met top producten maakt het tot een feestje om hier te kopen.
Wagon planken gekocht en een stuk meerpaal. De wagonplanken zijn inmiddels een prachtige ronde tafel en de meerpaal staat in mijn fotostudio.
Dank je wel Ronald voor je advies en gezellige babbel! Wij komen zeker terug als we weer hout nodig hebben!

Kajsa Strömberg

Tevreden klant

Leuk bedrijf met kennis van zaken. We kregen er eerlijk en duidelijk advies over het assortiment. We raden het zeker aan!

Jarno Abelshausen

Tevreden klant

Ronald heeft voor onze Amerikaanse GMC toolset uit de Tweede wereld oorlog ervoor gezorgd dat we nieuw hout kregen in onze werkbank. Heel erg brede planken exact op maat, zoals het toen ook werd gemaakt.
Historisch correct gerestaureerd dus en we zijn er dik tevreden mee.

Corné Lauwerijssen

Tevreden klant

Geverifieerd door MonsterInsights